UT PÅ TUR 2021

VIRVAR I EUROPA

I 2019 bestemte vi oss for å prøve noe nytt, å stille på utstillinger utenom Skandinavia. Som sagt, så gjort og pensjonisttur fikk plutselig en ny mening. Vi, Gro Hall med begge bena godt plantet på jorda og jeg Nina Williamson, litt mer gal. Og ikke minst hovedpersonen, strihåret dvergdachshund Shine Chic Shine del Wanhelsing eller mer kjent som Skrulla.

Jeg starter med litt praktiske opplysninger, i Tyskland vil du garantert bli sittende i vegarbeids kø uansett hvor du skal. Blir det stopp i trafikken, sett på varsellysene og legg deg ut på vegskulderen slik at eventuelle utrykningskjøretøy kan passere. Venstre feltet er til forbikjøring, hvis du ikke legger deg tilbake i høyrefelt er du garantert at du plutselig har en politibil bak deg som forteller deg hvor du skal være. Har du personlige bilskilt er det ingen grunn til å bytte til de originale, gikk veldig greit med VIRVAR. Husk også at det er veitoll i flere land og det går greit å betale dette på forhånd via nettet.

Ingen av de landene vi var i blir du champion med et cac selv om du er champion i eget land, det varierer hvor mange cac du må ha, men første og siste må tas i to forskjellig kalenderår. I Ungarn har de noen 3 dagers utstillinger hvor det på enkelte kan oppnås championat hvis man får cac på alle 3.

Ellers anbefaler jeg siden til FCI www.fci.be her finner du adresse til alle kennel klubber og terminlister over alle internasjonale utstillinger.

Vi startet pent i begynnelsen av mai med en tur til Gent i Belgia for å stille på 49e & 50e Flanders Dog Show. Her det ble CAC og CACIB begge dager.

Så var det hjem til basen, Gros sommerhus i Nordjylland.                           

I begynnelsen av juni dro vi ut på Europaturne og besøkte Slovakia, Ungarn og Sveits.

Første stopp var Nitra i Slovakia hvor det ble 3 x CAC og 3 x res-CACIB.

Neste stopp var vakre Aarau i Sveits med 2 utstillinger første dag, det ble res-CAC på den første og CAC på den neste og det utløste CH UCh i og med at Gro og Shine hadde vært i Genève i 2018. Det var så varmt at vi droppet den siste utstillingen. Verden er ikke så stor, da vi skulle få bekreftet championatet viste seg at hun som ordnet det hadde hund fra samme oppdretter.

Så var det Ungarn og fantastiske Komarom som sto for tur. Der ble hun slått av sin halvsøster alle dagene. Vi satser på ny tur neste år.

Nå gjenstår nok en tur til Belgia for å prøve å få nok et CAC. Det gikk over all forventning, 2 x CAC, 2 x CACIB, 2 x BOB og 1 x BOG3.

Så kom 2020 hvor vi gikk i dvale. I morgen legger vi ut på tur igjen til Ungarn og Slovakia. 😊

2021

Endelig kan vi reise igjen.

VIRVAR I EUROPA

7. september. 1 etappe skulle egentlig gå til Göttingen i Tyskland, men det er ikke alltid ting blir som man har planlagt. Litt sør for Kolding kommer hun som alltid har orden i «sysakene» på at passet hennes og passe til Shine lå igjen i hennes bil. Da var det bare å snu. Etter litt diskusjon ble vi enige om at vi utsetter avreisen til i morgen og kjører rett til neste overnatting som er i Humpolec i Tsjekkia. Det blir 115 mil i morgen, men det hadde det blitt i dag også hvis vi hadde fortsatt etter at vi hadde hentet passene. Vi fikk avbestilt hotellet, så eneste ekstra utgiften ble litt ekstra diesel.

Nå får vi se hva morgendagen byr på av overraskelser, vi holder dere oppdatert.

VIRVAR I EUROPA

8. september. 2 etappe fra Ålevej til Humpolec i Tsjekkia med overnatting på Penzion Růže.

Denne ble mye lengre enn planlagt pga tirsdagens lille forglemmelse. Vi kom av gårde kl.07:00 og hadde 115 mil foran oss. Første stopp hos Harald Nyborg i Rødekro, vi trengte ny stol. Så var vi gang for alvor. Kun to korte ut og tisse stopp og en for å fylle diesel. Som vanlig en del veiarbeider i Tyskland og også noen i Tsjekkia, noe som gjorde at vi ble to timer forsinket og ikke kom fra før det ble mørkt og det er ikke gatebelysning i Tsjekkia så de siste milene ble slitsomme. Neste etappe til Kecskemét i Ungarn er bare 51 mil. Fortsettelse følger.

VIRVAR I EUROPA

9. september. 3. etappe fra Humpolec til Kecskemét i Ungarn, turen gikk bra, kun de vanlige veiarbeidene. Vi bor på Orsi Szálláshelyek. Her skal vi være frem til mandag, da går turen til Slovakia. I morgen er det utstilling. Fortsettelse følger.

VIRVAR I EUROPA

10. september. Første av 3 internasjonale utstillinger, dagens dommer var Erdős László (H), han trodde vi var gale som hadde kjørt fra Norge. Det ble full pakke, CAC, CACIB og BOB, men ingen plassering i gruppen. Det var 27 grader, men heldigvis blåste det. Nå er vi trøtte og slitne. Nye sjanser i morgen med irsk dommer. Fortsettelse følger.

VIRVAR I EUROPA

11. september. Dag to og dagens dommer var David Walsh (IRL), sympatisk fyr som var utrolig lik Elton John. I dag ble det CAC, RES-CACIB og 2BTK. Vi var lykkelige for å slippe gruppa 31 grader.

En hyggelig dag hvor vi traff mange gamle kjente. Nye sjanser i morgen. Fortsettelse følger.

VIRVAR I EUROPA                                                        

12. september og siste dag Kecskemét. Jeg har glemt å fortelle at hver dag starter med avspilling av nasjonalsangen, blir litt ekstra høytidelig. Rasedommer Peter Berchtold  (A)

En fantastisk dag for oss, CAC, CACIB, BOB og kronen på verket BOG3 for gruppedommer Siret Lepasaar (EST). I morgen setter vi kurset til Slovakia. Fortsettelse følger.

13. september, 4 etappe fra Kecskemét til Trávnica, Slovakia hvor vi skal bo 14 dager hos Sona i Bungalovy Natura. Det blir en week-end med to dachshund spesialer i Miskolc i Ungarn før tre internasjonale utstillinger i Nitra.