Helsinki 2017

Gro og Marit er reist til Helsinki med Shine og en Boston terrier.

Bobiltur juni 2017

Wenja og Gro har reist på utstillingsturne og ferie. Starter på Stiklestad, skal videre til Tromsø og avslutter i Trondheim. God tur og lykke til.

Gøteborg 2017

Lupo er på My Dog med Gro og Marit

Åland 2016

24. mai
Da er vi vel fremme hos Gro hvor jeg ligger over til i morgen. Det blåste litt for mye for min smak, men det gikk bra. Godt med fast grunn under føttene Det gynger Grønn i trynet.
Da er vi i Strømstad klar for båttur nummer to
Da står vi på kaia klar til å forlate Åland 😢 Neste båt blir fra Strømstad kl 17


23. mai
Siste dag på Åland, nesten alt er pakket. Båten går i morgen 07:30.
Nydelig vær her, ikke for å være ekkel, men.
Da har vi prøvd oss på Bodegaen en siste gang, men nå er den bare åpen i helgene etter 16, i går var det så fullt at vi ikke fikk plass. Vi fant et nytt sted litt forbi Eckerøhallen, ikke så koselig men virkelig god mat.


22. mai
Noen bilder fra utstillingen i dag. Noen bør kanskje tenke seg litt om før de bøyer seg.
Da er vi tilbake på Övernâsgården etter en lang og hyggelig dag på Ålands taxklubbs utstilling.
Dessverre fikk jeg fotoforbud da Gro datt igjennom stolen sin (moralen må bli at man ikke lar stoffstoler stå ute hele vinteren).
Lupo ble som sagt BIR av 6 dverger. Nanna har fått løpetid, hun viste seg bra fra starten av, men etter å ha vært på bordet surnet damen og ville ikke vise seg mer. Hun synes nok det var direkte unødvendig å sjekke de innerste molarene.


21. mai
Man får ikke mer moro enn man lager selv. Det er helt utrolig hvor festlig man kan ha det med en sykkelpumpe med flere tilkoblinger. Vi fikk det til etter mye latter, bruksanvisning er et nederlag. Hjula til vogna er pumpet opp og vi er klar for morgendagen


20. mai
Det er ikke greit å være liten gutt med lyst på damer når dama er så sur som ei krokodille. Lille raringen synes veldig synd på seg selv


19. mai
Stille rolig hjemmedag. 10 dager uten TV, egentlig helt OK. Nå drikker vi restene fra


17 mai, ingen usmak på Cava'n i dag heller.


16. mai
I dag skinner solen, men det er ikke akkurat sommervarme kun +12. Har vært en liten tur i butikken, fylt opp bilen og tatt en liten tur på ukjente stier. I morgen skal vi en tur på Bodegaen og champisen (rosa) står i kjøleskapet. Her er det vanlig dag i dag.


15. mai
Da er internettguden venner med meg igjen.
Pinseaften ble feiret med reker. Ellers var vi en liten tur ute for å handle og tok en tur for å se litt. I dag er det overskyet og det er meldt ganske mye regn, gjør egentlig ikke noe.


13. I dag har vi bare kjørt en tur for å glo, spist en is og nå nyter vi et glass kald hvitvin. God fredags alle sammen


12. mai
Idag har vi vært på tur for å utforske steder vi ikke har vært før, blant annet til Geta og Getabergen.
Etter timer med alle de stygge ordene jeg kan og systemgjenoppretting kom jeg endelig på nett igjen på PC'n. Brettet fungerte helt fint men det hjelper lite når det ikke er plass til brikka fra kameraet. Fortsatt nydelig vær.


11. mai
Ny dag på Åland, nydelig vær men litt kjøligere enn i går, gjør ingenting.
I dag har vi vært i Godby og handlet, ikke den nærmeste butikken, men der er vi godt kjent, greit å vite hvor varene befinner seg.
Ellers går dagen med til å ergre seg over usedvanlig ustabilt nettverk.
Gladmelding hjemme ifra, de har begynt på hagen min.
Gro har investert i ny mus, men den har kontakt vansker så den må hun bytte i morgen.


10. mai
Nok en strålende dag. Nanna utnevne seg til vaktmester for si i fra hver gang det kom noen, lille sleipingen lister seg bort til døra før hun setter i gang med et brøl. Hadde vel egentlig vært en jobb for politimesteren fra Arendal.
Ferga til Åland går klokken 12 så vi har god til.
Da er svimill 1 og 2 kommet vel fram til Åland. Vi hadde kjempe god tid da vi dro fra Norrtälje (to timer) det tar vel ca. 15 minutter å kjøre til Kapellskär. Vi brukt ikke GPS'n, fordi vi har kjørt denne veien et utall ganger. Etterhvert havnet vi langt ute på bondelandet. Fram med GPS, vi kan vel ikke skylde på andre enn oss selv når vi ble kjørt tilbake til utgangspunktet. Ny programmering av GPS og da kom vi til båten 30 min før avgang, vi rakk det jo.
Båten var full med pensjonister på tur og det ble etterhvert ganske festlig i restauranten, når det er gratis øl og vin. Mange fikk litt trøbbel med ganglaget.
Vel framme på Åland og installert på Övernäsgården. Sliter litt med internett.


9. mai
I dag starter vi på etappe 2. Flokken er nå utvidet med Gro og lille raringen. Først til Sandefjord og videre med ferga til Strømstad så til Norrtälje hvor vi skal overnatte på Hvilan til i morgen.


8. mai
Klart for årets tur til Åland.
I dag går startskuddet for årets tur til vakre Åland, mitt favoritt sted. Første etappe går til Skien med pit stop hos Gro og Lupo som selvfølgelig skal være med videre. I morgen blir det ferge fra Sandefjord til Strømstad og videre til Norrtälje hvor vi overnatter.
Første etappe unnagjort. Med en liten ekstra pip stop da veien gikk til himmels.

 

Katowice, Polen 2016

21. mars. I dag går turen hjemover etter to flotte dager i Katowice. Godt jobba Gro og Lupo.

20. mars. Da er de ferdige med to utstillinger. I går fikk han sitt 4. cert ble BIM og PL UCh. I dag ble han BIR og BIG4. 😀

17. mars. I dag reiste Gro og Lupo til Polen for to dager med utstillig i Katowice, han trenger 1 cert til for å bli polsk utstillingschampion.

Turen gikk fint, fly til Krakow og leiebil videre. Leilighet var flott med ligger i 6. etasje uten heis, kanskje lurt å sjekke neste gang man skal på tur.

Poznan, Polen 2015

8. november.

Da er Gro og Lupo vekket. Ny dag, nye muligheter. I dag er polsk vinner 2015 i Poznan.

Dagens dommer er Andrzej Kaźmierski (PL).

Den er litt mer hunder i dag, så Lupo har 73 hunder før han skal inn. Tror ventetiden kan bli veldig lang. Egentlig trenger han ikke noe i dag, han må uansett ned til neste år for å få et cert til for å utløse championatet, men det hadde jo vært innmari moro med en vinnertittel.

I dag er det 95 hunder fordelt slike: LKA 9, LDV 12, LN 10, KKA 7, KDV 13, KN 18, SKA3, SDV 8 og SN 15.

Uansett hvordan det går, for oss er han verdens vakreste og rareste lille hund. Takk Margareta for at vi fikk overta ham.

Dagen gikk over all forventning. BIM CACIB og polsk vinner 2015.

7. november. Da er Gro og Lupo vekket. Første utstillingsdag i Poznan. I dag er dommer Maciej Kozber (PL)

Det er 88 dachshunder fordel slik: LKA 6, LDV 9, LN 8, KKA 6, KDV 13, KN 21. SKA 3, SDV 8 OG SN 14. Dette betyr at det 57 hunder før Lupo, så jeg trenger nok en «Mygg» etter hvert. 😀 Krysser alt jeg har mens jeg venter på resultatet.

Resultatet ble over all forventning, BIR og CACIB i gruppa ble det ikke noen plassering, småen synes alt var kjempe gøy og satte halen rett til værs.   

6. november. I dag har hun funnet ut hvor utstillingen skal være og vært på en kjempe stor senter for å kjøpe verdens beste møbelpolish.

5. november. Da er Gro og Lupo på vei til Polen. Denne ganger er det to internasjonale utstillinger i Poznan, den på søndag er polsk vinner 2015.

De flyr med SAS via København og med en halv times forsinkelse på Gardermoen ble det rimelig hektisk når de skulle bytte fly, heldigvis var "lille raringen" pet in cacin.

Det kom vel fram og bor i en leilighet i sentrum og med balkong slik at Gro kan røyke. 🙂

Her holder de hus.

Sopot, Polen 2015

23. august. Da har Gro og Lupo vært på tur igjen. Denne gangen gikk turen til int. utstilling i Sopot. Pga korte avstander ble det taxi som fremkomstmiddel og derfor ikke så mye å skrive om.

Det som var hyggelig var at Ghita Pensdal og en venninne også var der, det er jo hyggelig med selskap.

Lupo fikk cert, CACIB og ble BIR, da trenger han to cert til og et må tas neste år, før han blir PL UCh.

Litt dramatikk da Gro kontaktet utstillingsledelsen for å få stempel i passet på den obligatoriske "bendelmarkpilla" som Lupo må ha for å komme hjem igjen. Veterinæren som var til stede var ikke autorisert til å stemple pass, hjelp. Det var heller ikke åpne veterinærkontor i Sopot eller Gdansk, lurer på hva de gjør hvis hunder trenger akutthjelp. Resultatet ble at en veterinær som var tilskuer møter Gro i dag og ordner med det nødvendige. Så nå an de reise trygt hjem i morgen.

Trøtt liten gutt etter lang dag på utstilling i varmen. :)

Zakopane, Polen 2015

1. august, i dag er det utstilling og jeg venter spent på resultatet, det skal i ringen 11:15. Det ble en nedtur, han fikk EXC, men det eneste som var bra var halsen og størrelsen.

Her er hva Gro skrev etter utstillingen:

Nettopp kommet t tilbake til hotellet etter utstilling i Zakopane. Jeg er så frustrert og rasende og jeg gjør noe jeg aldri før har gjort, nemlig offentlig klage på en dommer. Men bedømmelsen til den kvinnelige dommeren fra Montenegro var så hårreisende at jeg aldri har sett maken. Og det gjaldt samtlige størrelser og hårlag. Jeg har faktisk sett endel dømming, heldigvis mest god og riktig i henhold til standard. Jeg er klar over at synet på skjønnhet er subjektiv, men det er en standard som burde ligge i bunn for bedømmelsen. Det var mange som var opprørte i dag, men jeg kan bare gå ut fra hva hun mente om min hund. Jeg vet utmerket hvilke feil Lupo har, men jeg vet også hva som er bra. Og når dommeren presterer, blant alt annet som var feil, å si at han har et dårlig dachshund hode, da setter jeg foten ned! Samtlige dommere som har hatt raringen på bordet, og det har vært over 60 internasjonale dommere, har fremhevet et vakkert, maskulint, excelent hode! Nei, aldri aldri noen gang mer skal den dommeren få ta i min hund! Både Lupo og jeg fortjener mye bedre enn dette.
Og igjen, dette går ikke på skuffelse over et tapt cert og/eller cacib, men frustrasjon på dommerkvalitet og dermed liten respekt for hundene og utstillere. Vi fortjener faktisk mye bedre enn det som ble oss til del i dag

31. juli, utforsking av utstillingsområdet, kun 15 minutter å kjøre. Når Lupo er på tur liker han han plutselig ikke den maten som han elsker hjemme, tror han skjønner at hvis han ikke spiser så kjøper Gro mye snadder til ham, sleip liten hund.

30. juli satte Gro og lille raringen (INT N IT SE FI NORD GI HR RO LV SLO EE MD MO AZ GE BG CY CR DK LT HU SK Baltisk UCH JLSG12 HR klubbvinner Balkanvinner 2014 BG grand champion Victory Winner 2015 Nitrawinner 2015 Attenti al Lupo del Lago Prile) til Zakopane. De skal ikke på skiflyging, men int utstilling.

Første etappe gikk fra Gardermoen til Krakow, flyturen gikk fint. Men det ble problemer med leiebilen, den hadde bulket på vei til flyplassen. Gro måtte derfor vente til det kom inn en nye bil og hun ble derfor et par timer forsinket, men nå kl 17:25 er hun på vei til Zakopane, en kjøretur på ca. to timer.
Leiligheten var bra, men i fjerde etasje uten heis.

Sverige og Åland mai 2015

15. mai.

I dag har vi vært hos koselige veterinærer på Varberg dyreklinikk og fått Dronsit før vi skal videre til Åland.
Var også innom O&B overskuddslager hvor det var veldig billig og hvor man lett kunne gå amok, bra det ikke er så mye plass i bilen. Det ble trekk til nyinnkjøpt pool og litt småtteri ellers.


14. mai.

I dag er det utstilling i Sätila og Lupo er den eneste av våre som stiller.
Våknet opp til en vakker morgen med skyfri himmel. Ikke sjenerende varmt, men veldig mye bedre enn alt regnet som har strømmet ned siden vi kom, den ene styrtbygen har avløst den andre.

Da ble Lupo BIM i Sätila, slått av en lekker rødhåret liten svensk dame Ellensborg's Lilla Iris. Nydelig vær og trivelig utstilling, men vi fikk en regnskur


13. mai.

Vært ute og gjort oss kjent og handlet inn litt mat og drikke.


12. mai.

Da er vi på tur igjen, første etappe med Color Viking fra Sandefjord til Strømstad og med den obligatoriske turen innom taxfree. Så bar det videre mot Espevik og Lindås gård hvor vi bor. En liten pit stop i Laxbutikken og fylling av diesel. Det sprutregnet neste hele vegen. Fremme kl 16:00. Stor leilighet med alt vi trenger
De firbente valgte å overse kjempeoksen og kuene i første omgang, men Lupo synes det var greit å sitte på balkongen og nyte lukten.
I dag blir det en tur for å finne utstillingsplassen og handle litt. Foreløpig er det grått og blåser nordavind fra all kanter, men det skal bli bedre. Bilder kommer senere. 🙂

Nitra, Slovakia 2015

2. mars:

I dag reiser Gro og Lupo til Wien hvor de skal ligge over til i morgen.

I går ble han BIR, men ikke plassert i gruppa. Vi fikk det vi kom for og er veldig fornøyd med den lille raringen.   


28. februar:

I dag ble raringen SK UCh 😀

Rapport fra Gro:

Nå er vi endelig på hotellet. Har vært på jakt etter mat til raringen, noe som jeg kunne tenke meg han ville ha. Har kjøpt litt forskjellig og fikk tilslutt fatt i grillet kylling. Det var en suksess. Nesten alt er spist opp og nå hviler han middag og raper! Måtte låne 25 euro av han, som jeg betaler tilbake når jeg kommer hjem. Kjøpte meg en klokke så jeg slipper å bruke telefonen hele tiden, synes det er tungvint når jeg følger med på tiden i forbindelse med når vi antatt skal i ringen. Ellers skal vi feire lørdagen her, Bustas venn Karoly, ville vi skulle spise middag sammen vi tre, men jeg vil ikke la raringen være alene mer enn nødvendig, så jeg har det til gode til neste gang vi treffes et eller annet sted.
PS
Et veldig koselig lite hotell men nå er det kommet flere her så nå merkes det at det er veldig lytt her. Hører når naboen er på do og promper! 

 


27. februar:

Første utstillingsdag, Victory Show og Champion of Champions. Flott resultat, han ble BIR av fire champions og Victorywinner 2015. Han ble slått ut i semifinalen av en langhår, men vi er veldig fornøyd. I morgen håper i på det siste certet slik at han blir Slovakisk champion.🙂


26. februar:

Morgenrapport fra Nitra:

Hallo og god morgen. Har nettopp kommet inn etter morgentur med Lupo. La oss tidlig og har sovet godt. Vinden har heldigvis løyet men det er fremdeles ikke utevær så vi gjør bare det vi må og så holder vi oss inne. Skal som vanlig finne utstillingsplass og handle godsaker til raringen som han kanskje spiser. Forøvrig er han i fin form, akkurat nå utforsker han terrassen. Har bestilt frokost til klokken ni, foreløpig er vi alene på hotellet, Men det kommer masse hundefolk i løpet av dagen.


25.februar:

Gro og Lupo reiste fra Torp i dag med mellomlanding i Amsterdam og videre til Wien. Fra Wien går turen med bil til Nita i Slovakia for å delta på tre utstillinger.

Lupo har 2 cert fra før og trenger 2 til for championat.

Rapport fra Gro:

Nå er vi installert, deilig og varmt rom og en STOR dobbeltseng. Det blåser nesten orkan ute, en isende vind. Skal ikke ut mer i dag, begge to er trette. Det blir bare luftetur på raringen når han må. Har med spesialmat til han, han har spist litt og troner nå midt i sengen. Han har hatt mange hyggelige opplevelser i dag, forteller i morgen. Nå skal vi sove!

Gibraltar 2014

24. september. Etter to dager som turister går turen hjem i dag.


21. september. Da blir det 2 hviledager før flyet går hjem onsdag.
Men livet byr på overraskelser:

En påtenkt liten ettermiddagslur etter utstillingen utviklet seg til noe helt annet i dag. Stuepiken kom inn for å gjøre rent uten å vite at jeg var inne. Lupo så sin sjanse, løp ut døren, nedover korridoren, glad og fornøyd, free at last! Full forvirring blant stuepikene og antydning til panikk hos tanten, hagen er kjempestor og ligger i tilknytning til en naturpark, ferden kunne føre han hvor som helst...... Først et par æresrunder på terrassen, så et liten tur inn på uterestauranten og så et par runder rundt svømmebassenget. Rop på flere språk om stopp og stans affiserte han ikke i det hele tatt. Borte ble han. Men så kom tanten på den lille blå pipemusen, hans elskling. Inn å finne den, ut igjen , ingen Lupo å se. Det var bare å starte å pipe og håpe på det beste. Og riktig nok, ut av intet åpenbarte en liten dachs seg, full av iver etter blåmusen. Stor applaus fra 3 stuepiker, 5 badegjester, diverse lunchgjester, 3 kelnere og en overlykkelig hotelldirektør. Her på hotellet går han nå under navnet "Lupo the ligthning ",- Lynet Lupo .Lille raringen min. Alt er bra som ender bra!  


20. september. Første utstillings dag og avreise fra hotellet 05:00.Vel framme på utstillingsområdet oppdager hun en stor norsk gjeng.
Stor dag for oss i og med at Lupo ble champion, det samme ble Hope og Wenja's lille danske ble juniorchampion.


19. september. I dag skal Gro ut å gjøre seg kjent, det er 3 timer å kjøre til Gibraltar så det blir en tidlig start i morgen. Er man ikke ute i god tid kan man risikere at man må gå over grensen.


18. september, i dag setter Gro og Lupo kursen for Gibraltar hvor de skal på tre utstillinger. En monografica og to int.

Bratislava, Slovakia 2014

16. og 17. august, to internasjonale utstillinger.

Trøndelag 2014

8. juli. Vel hjemme etter hyggelige dager i Trøndelag med nye og gamle venner. Flott vær og bra resultater. Ekstra moro å møte Siv og Gammeldachsen samt resten av tuppene.


4. juli. Mens jeg ventet på Gro og Hilde var det tid til litt sightseeing, det ble en tur til Stiklestad. Damene og Lupo kom på ettermiddagen og etter middag ble det tidlig kvelden. Jeg skulle ti Sverige og handle neste dag, de andre skulle på NKK utstillingen.


3. juli. Da er Nanna og jeg på vei til Trøndelag hvor Lupo skal på tre utstillinger. Gro, Hilde og raringen kommer med fly i morgen.
Turen gikk fint, rent  bortsett fra alt vegarbeidet.
Framme på Stav hotell kl. 18. Stort fint rom, gratis frokost og aftensbufe. Til og med røykerom og jeg som ikke røyker, men det blir nok de to andre glad for.

Det tar på å være på tur selv om man bare er publikum. Fint med egen seng på Best Wester Stav

Bodø 2014

22. juni. I dag var det Nordland DHK som var arrangør, de vartet opp med pent vær, men det var også det eneste positive for vår del. Fra BIS 2 var veien kort til EXC uten CK. Mange reaksjoner fra flere kanter også fra gårsdagens gruppedommer som lurte på hva som hadde skjedd.
Vi er en erfaring rikere og ser fram til neste tur som går til Trondheim.

21.juni. Første utstillingsdag, 5 grader, regn og nordavind fra alle kanter.
I dag møtte Gro Ada og Lottie og ikke minst Siv med gammeldachsen og tuppene.
Stor dag for Lupo som ende opp som BIS 2.
Gro var så heldig at det er badekar på hotellet, så hun skulle hjem til tining. Det er meldt bedre vær i morgen.

20. juni. I dag setter Gro og Lupo seg på flyet til Bodø. Det er to dager med utstilling og i tillegg skal de møte Lupos to små døtre Lottie (Isadora) og Ingrid. Sist nevnte skal på valpeshow.
Da er de ankommet Bodø etter først å ha gått i 35 minutter for å komme til 19D. Når de kom til Bodø manglet Gros koffert, men den kom til rette. De som er verre er at de har klart å ødelegge vogna til Lupo, vi satser på at Gammel dachsen er litt fingernem og klarer å fikse dette.
Resultatet av spaserturen på Gardermoen i nye sko resulterte i gnagsår på tær og heler, så apotek ble første stopp.
Etter å ha vært på farten siden 05:00 i dag bli det nok tidlig kvelden.

Her skal de bo.

Komarom, Ungarn 2014

9. juni. I dag blir det spennende om han får cert. Fremdeles like varmt og Gros nye ungarske venner hadde dekket langbord i teltet ved ringen og serverte kaffe og kaker.
Topp dag han fikk sitt championat og ble BIG 4.
I morgen har Gro planer om en tur på Donau.

8. juni. Ny dag nye muligheter, det blir nok like varmt i dag. Flott dag på utstilling også i dag. Han fikk cert, men ble slått av sin slektning fra i går. Da kunne Gro og Lupe reise hjem og nyte livet i leilighet med AC
.
7. juni. Første utstillings dag. Har vekket Gro og så er det bare å vente på resultatet. I Ungarn blir man ikke champion med et cert selv om man er champion i eget land. Her må man ha tre cert hvis man er brukspremiert, fire uten og det må gå et år og en dag mellom første og siste cert. Disse må også være fra tre forskjellige dommere og en utstilling må være internasjonal. Årets Komarom utstilling gir championat hvis man får cert på alle tre utstillingene.
Da er vi i gang, topp uttelling i dag. De ende opp med BIG4.
På slutten av dagen var det 36 grader, men arrangøren hadde gjort en flott jobb, de hadde satt opp partytelt uten vegger ved alle ringene slik at de som ønsket det hadde skygge. Vår lille prins satt i vogna med nyinnkjøpt kjøleteppe og vifte.

6. juni. Gro Bjørgunn : Nydelig by og vakker utstillingsplass ,men så varmt! Skal ikke klage på godt vær, men. Har forberedt oss så godt vi kan, med kjøleteppe,3 forskjellige vifter med og uten vann, alt til Lupo. Om jeg besvimer er det greit, bare lille raringen holder seg kjølig ! Ønsk oss lykke til.

5. juni. I går startet turen til Komarom, først etappe gikk til Gardermoen hvor de lå over i natt. Fly til Budapest og videre med bil til Komarom. Lekker leilighet med AC og alt du kan ønske deg, i overkant av kr. 1500,- fra torsdag - tirsdag. Det er varm og det regner men skal bli fint vær i morgen.

Moletai, Litauen 2014

27. mai. Da er Gro og Lupo hjemme igjen etter en flott tur til Litauen. Det ble to nye championat på gullgutten og ekstra hyggelig var det at møtte igjen en dame som vi traff i Vejen for 3 år side, Rima var til stor hjelp og hadde med gaver til oss begge.
Nok en gang problemer med innsjekkingen Gro fikk beskjed om at hun ikke kunne reise med hund hun ikke eide, det ordnet seg da det kom en som kunne sine saker, men det tok 30 min. ekstra, bra hun hadde god tid.
Nå er det Ungarn som er neste tur mål.

24. mai. Ny varm dag i Moletai. Resultatet ble som i går og vi er veldig fornøyd. Gro drar hjem for å prøve å få avkjølt begge to. Ny sjanse i morgen.

23. mai. Gårsdagen ble brukt til å finne utstillingsplassen, det var ca 1 time å kjøre og var på en flystripe, så det kan nok bli en varm affære siden det var 26 grader i går og ikke et tre å se.
I dag hadde jeg  vekketjeneste kl 05:00 (06:00) i Litauen.
Dagens utstillingen er internasjonal og heter Aukstattja Summer 2014.

21. mai. Gro og Lupo er på vei til Moletai i Litauen for 3 internasjonale utstillinger.
De møtte en særdeles morgengretten dame fra SAS i innsjekkingen, hun forlagte å få se passet til Lupo og fikk beskjed om at det hadde hun ikke noe med, det ende med at Gro måtte åpne kofferten å finne passet og når det var gjort, ante ikke damen hva hun skulle se etter.

Hedensted og Silkeborg, Danmark 2014

18. mai. Fordi begge hundene ble danske champions i går, dropper vi dobbeltutstillingen i dag. Gro fikk plass på båten i dag og det er grei å komme hjem en dag før i og med at neste tur starter på onsdag.

17. mai. I går reiste Gro til Danmark med Lupo og Ada for tre utstillinger, en i Hedensted og to i Silkeborg. Har akkurat hatt vekketjeneste for dagens utstilling og venter i spenning fordi begge hundene står til championat.

Sofia - Bulgaria 2014

19. mars. I går var det hjemreise for Bulgariagjengen. Da telefonen ringte 06:30 og Hilde fortalte at de hadde kommet for sent til flyet, lurte jeg på om jeg hadde tatt feil av datoen. Når man skal bytte fly flere ganger er det fort gjort å blingse litt på klokken, de hadde sett på ankomst ved første mellomlanding og tatt dette for avgang fra Sofia.
Litt flaks og de kom med et fly fra Tyrkia og landet på Gardermoen ca. 5 timer senere enn de egentlig skulle komme. Nå er de vel hjemme igjen.🙂


16. mars. Dette er siste utstillingsdag i Bulgaria og det har gått over all forventning.. Vi har fått mange nye championater og ikke alle er stambokberettiget, men skitt au hva gjør det. Gro og Hilde har en flott tur treffer mange spennende mennesker.
I går kom en "surmaget" bemerkningen på FB på grunn av championatene, jeg håper aldri at det skal bli så alvorlig med utstilling at vi glemmer å ha  det gøy.
En fantastisk uke er slutt, i morgen skal mennesker og hunder hvile før de reiser hjem på tirsdag.


13. mars. I går måtte Gro dra alene på utstilling fordi Hilde var syk. Og det ble en ekstra utfordring fordi det var tre utstillinger denne dagen, men ved hjelp av gamle og nye venner gikk det bra og det samme med resultatene.
I dag er også Hilde hjemme, men formen er bedre så da satser vi på at begge kan dra i morgen.


11. mars. I går våknet damene til full vinter. Dette var første utstillingsdag og det gikk flott for våre hunder. Etter på var de på kinarestaurant sammen med gode venner og spiste middag.
I dag er det nye sjanser med nasjonale utstillinger for Moldova og Montenegro, jeg krysser fingrene.


9. mars. Gårsdagen skulle være hviledag helt til Hilde oppdaget at pulverkaffen hennes sto igjen på Gardermoen. Full fart til nærmeste kjøpesenter hvor to doble espresso gikk ned på høykant sammen med eplekake med is.
Bulgarerne gjør stor stas på kvinnene 8. mars og alle som gikk ut eller inn av kjøpesenteret fikk blomster, dette resulterte i at damene stadig måtte ut å røyke og derfor hadde med seg en stor bukett påskeliljer hjem.

I dag skal de ut å finne utstillingsplassen, de skal være på plass kl. 08.00 fordi betaling for alle utstillingen forgår ved første innsjekking.


8. mars. De ga opp å finne utstillingsplassen, men fant et kjøpesenter i stedet, pussig Men ganske fornuftig for de bor i leilighet med selvhusholdning.
Leiligheten er bra og toppen av lykke for to storrøykere, det var askebegre over alt. Det har regnet i hele natt og de er ikke helt sikre på om det blir noen orienteringstur i dag, det ble en lang dag i går.
De hr gjort en god deal med parkeringsplassen på andre siden av gaten, gitt greit å prute litt når man skal være så lenge og greit med bevoktet plass.


7. mars. Da er Hilde, Gro, Lupo og Ada på vei til Sofia. Første etappe går til Frankfurt hvor de skal bytte fly.
De kom vel fram og sjekket inn på hotellet, nå skal de ut for å finne utstillingsplassen. 

Her skal de bo.

Tallinn - Estland 2014

3. mars. I dag setter de kursen hjem igjen for å gjøre seg klare til nye utfordringer.


2. mars. To store dager i Tallinn. Champion i går, foreløpig BIR i dag.
Gro har benyttet fridagen til å se seg litt rundt og holdt Visakortet i form. Været er ikke det beste og det er noe feil med sentralfyren på hotellet, bra med dobbeltrom og to dyner, småkrypet liker seg best på varmekablene på badet med pleddet sitt.


27. februar. I dag har de gjort seg kjent i Tallinn, funnet ut hvor utstillingen skal være og handlet litt. Lupo har funnet ut at maten i Tallinn faller i smak, han er vanligvis litt vanskelig i matveien når han er på tur.
Det er ikke wi-fi på rommet og telefonen til Gro virker ikke, så hun må ned i resepsjonen for å få nettdekking, men folk som røyker, må jo tidvis ut å trekke "friks luft".


26. februar. I dag har Gro og Lupo reist til Tallinn for to internasjonale utstillinger. Turen har gått bra og de er vel framme på hotellet.

Her bor de.

Ljubljana - Slovenia 2014

20. januar. I dag går turen hjem, avreise fra Ljubljana 07:00 til Amsterdam hvor de skal bytte fly og lander på Gardermoen vel 12-tiden.


19. januar. Ny dag og nye muligheter, det var en trøtt gjeng som dro av gårde i et fryktelig vær, regn, lyn og torden. Fornøyd med resultatene. I morgen skal de reise hjem.


18. januar. Første utstillingsdag. Først er det internasjonal utstilling med spansk dommer og deretter dachshundspesial med ungarsk dommer. Venter spent. Flotte resultater, se resultater for begge hundene.
Det ble en lang dag for alle med to utstillinger, de var ikke hjemme før 22:30.


17. januar. I dag har de brukt dagen til å bli kjent og til å fiffe opp utseende på de tobente.


16. januar. I dag setter Hilde, Gro, Ada og Lupo seg på flyet til Ljubljana for tre utstillinger. En spesial og to internasjonale.
Da er de kommet vel fram til hotellet. Alltid spennende om hundene kommer med ved flybytte, men det gikk greit i München.
Hotellet ligger i en gågate med mange små barer og spisesteder. Leilighet de har er flott og hundene har fått egne senger, matskåler og håndklær, snakk om hundevennlig.

Her skal de bo.